Nagrada tuzlanskim vatrogascima na 2. Croatia Rescue Challenge u Karlovcu

U Karlovcu je proteklih dana održano takmičenje 2. Croatia Rescue Challenge na kojem su se takmičili vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. Bila je ovo jedina takmičarska ekipa iz Bosne i Hercegovine, koju su došle podržati kolege vatrogasci iz Srebrenika, Živinica i Mostara.

Riječ je o vježbi spašavanja u saobraćajnim nesrećama u kojima je Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u sveukupnom plasmanu odnijela nagradu za najboljeg zapovjednika. Nagrada je pripala Zlatanu Hadžiabdiću.

Kako su istakli tuzlanski vatrogasci na svom FB profilu drago im je što su se povezali sa mnogim državama i gradovima i dogovorili buduću saradnju. Naveli su da je atmosfera bila odlična i da su ponosni smo je upravo Tuzla predstavljala državu i grad na ovako zahtjevnom takmičenju. “Učešće na 2. Croatia Rescue Challenge za nas predstavlja prekretnicu za razmjenu iskustava, sticanje novih znanja i vještina. Domaćini iz Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca su odradili fantastičan posao. Dokazali su da zaslužuju veliki respekt i da trenutno stoje na tronu cijele države Hrvatske. Svi trebaju biti ponosni na ovakve događaje, ali i timove koji ulažu velike napore. Sve to da budemo što bolji u našim poslovima za efikasniji rad i veću sigurnost prilikom spašavanja unesrećenih osoba”, poručili su vatrogasci.

Podsjećamo, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla čvrsto sarađuje sa Javnom vatrogasnom postrojbom Karlovca, sa kojima su u više navrata na području Tuzle održavali vatrogasne vježbe spašavanja unesrećenih u saobraćajnoj nesreći.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*