Obavještenje o izlaganju izvoda iz privremenog biračkog spiska

Gradska izborna komisija Tuzla obavještava građane da su u skladu sa članom 18. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska,  te u skladu sa Planom izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska u prostorijama svih mjesnih zajednica na području grada Tuzle i Centru za birački spisak počev od 8.juna ove godine izloženi izvodi iz privremenog biračkog spiska i isti će biti izloženi do 8.jula, tekuće godine.

Sve zainteresovane osobe mogu izvršiti provjeru podataka u izvodu iz privremenog biračkog spiska, te izvršiti njihovu ispravku kod nadležnog organa.

Birači koji u periodu izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska uoče nepravilnosti i pogrešne podatke imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku, ukoliko se radi o ispravci ličnih podataka. Birači koji imaju status raseljenih lica obavještavaju se da imaju pravo da odrede ili promjene svoju biračku opciju, podnošenjem zahtjeva u nadležnom Centru za birački spisak, najkasnije 75 dana prije održavanja izbora, odnosno do 23.jula, ove godine.

(RTV7/GIK Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*