Uskoro počinje 9. Džumbus festival u Tuzli

I ovoga ljeta, Džumbus ekipa, u saradnji sa Udruženjem “Tuzla Live”, organizuje Džumbus Festival , nekonvencionalnu seriju događaja različitog sadržaja koji se odvijaju na više različitih lokacija u Tuzli tokom cijelog ljeta.

U subotu 13. jula, počinje deveti Džumbus Festival i to nastupom kanadskog sedmočlanog “Slavic Dub-Ska-Punk” sastava Dumai Dunai u klubu Baza u centru Tuzle.

Dumai Dunai dolaze iz dalekog Montreala i kombinuju duboke dub zvukove sa energijom ska i punk rock-a, izmiješano sa slavenskim i balkanskim etno motivima i radosti/tugom ukrajinske polifonije. Sa bivšim i sadašnjim članovima Lemon Bucket Orkestra, Orkestar Kriminal, Boogatom i Bad Uncle, Dumai Dunai egzistira negdje između underground scene i planina i dolina njihovih domovina. Prestižni Songlines Magazine za njih kaže da su „Inteligentan sastav idealan za zabavu“.

Džumbus Festival otvara vrata svim mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad: muzika, teatar, fotografije, slikanje, performansi, rukotvorine, street art, ples, sport … i bilo koji drugi zanimljivi sadržaj . Prijave se mogu slati na email adresu info@tuzlalive.org.

Organizatori pozivaju građane da dođu u subotu 13. jula od 20 sati u Klub Baza u centru Tuzle.

Džumbus Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Turističke zajednice grada Tuzla, kao i brojnih drugih organizacija i pojedinica iz BiH i inostranstva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*