Upozorenje iz BH Pošte

Upozorenje koje su korisnicima uputili iz BH Pošte, prenosimo u cjelosti:

“Povećan je broj upita korisnika naših usluga o pristiglim lažnim porukama o neuspjeloj dostavi pošiljki. Građanima i korisnicima skrećemo pažnju da se u ovakvim slučajevima radi o zloupotrebi i pokušaju prevare, te da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

BH Pošta je preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti kako bismo spriječili ovakve i slične napade na korisnike. Zato još jednom savjetujemo korisnike da izbjegavaju interakciju sa ovakvim porukama, jer se radi o pokušaju krađe podataka u cilju provođenja lažnih transakcija. Napominjemo da posebno obrate pažnju na adress bar u kojem se vidi da je stranica lažna, te da samo liči na zvaničnu stranicu BH Pošte. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste, a zloupotreba imena i logotipa je krivično djelo.

Ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljajte podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti od strane trećih lica mogu dalje iskoristiti za direktnu krađu novca s bankovnih računa!

Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji.

(bh pošta)

5 0 komentara

  1. Ny weekly I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

  2. Real Estate I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great

  3. Real Estate I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

  4. Techno rozen You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

  5. Mygreat learning Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*