(VIDEO) Lugavić: Uskoro „zip line“ i „adrenalinski park“ na Ilinčici, kao i brojni drugi atraktivni sadržaji

Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere”, naziv je projekta kroz koji će izletište Ilinčica u Tuzli dobiti nove atraktivne sadržaje. JKP Komunalcu je povjeren posao na pripremi terena za postavljanje zip line-a i adrenalinskog parka, kako za djecu tako i za odrasle.

Pripreme terena počele su jučer. Ukoliko vremensku uslovi budu dozvoljavali, planirano je da radovi budu okončani do 25. septembra kazao je za RTV 7 Tuzla, gradonačelnik Zijad Lugavić.

Drugi dio ovog projekta se odnosi na izgradnju vještačke stijene koja će biti postavljena iznad Doma prirode. Osim pomenutog, Grad Tuzla planira kroz projekat PACON 2 obezbijedit i električni kombi koji bi dovozio građane na Ilinčicu, potom nekoliko električnih bicikala za upotrebu na Ilinčici kao i solarene klupe. U planu je i izrada inkluzivne staze za osobe s poteškoćama u kretanju, i brojne druge aktivnosti.

Ovaj projekat se sufinansira sredstvima EU IPA II programa prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine.

4 0 komentara

  1. Telif hakkı yasaları SEO optimizasyonu, web sitemizin trafiğini büyük ölçüde artırdı. https://www.royalelektrik.com/esenler-havaalani-elektrikci/

  2. Program iz You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

  3. Real Estate I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*