Registracija pasa u Tuzli: Naredne sedmice pokretna ambulanta na četiri lokacije

Registracija vlasničkih pasa u okviru Projekta „Program kontrole populacije pasa u Gradu Tuzla“ kontinuirano se obavlja, a kako bi bili bliži građanima Tuzle doktori veterinarske medicine JP Veterinarska stanica d.o.o. Tuzla u narednom periodu planiraju vršiti registraciju u pokretnim ambulantama, i to:
– 10. juni 2015. godine, u naselju Solina (Novo Naselje, parking kod autobuske stanice) od 16 do 19 sati;

– 11. juni 2015. godine, u naselju Irac (parking kod Tuš marketa) od 16 do 19 sati;

– 12. juni 2015. godine, u naselju Miladije (igralište kod bivšeg Doma DTV Partizan) od 16 do 19 sati i

– 13. juni 2015. godine, u naselju Slavinovići (igralište prije JU OŠ Slavinovići) od 10 do 13 sati.

Prilika je to da građani direktno, u pokretnoj ambulanti JP Veterinarske stanice d.o.o. Tuzla, svoje pse upišu u jedinstveni registar pasa i mikročipuju, po subvencioniranoj cijeni od 20 KM, a koja uključuje cijeli paket stručnih veterinarskih usluga koje propisuje Zakon, a koji uključuje: upis u jedinstveni Registar pasa Grada Tuzle;  mikročipovanje pasa; vakcinaciju pasa protiv bjesnila, tretman protiv parazita i izdavanje pasoša/putovnice.

Problematikom kontrole populacije pasa u gradu Tuzla aktivno se bavi Radna grupa za kontrolu populacije pasa u Gradu Tuzla, koju vodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa gradskim vlastima, a čine je još predstavnici JP Veterinarska stanica d.o.o. Tuzla, Služba za komunalne poslove, izgradnju i  poslove mjesnih zajednica, Služba civilne zaštite, JKP Komunalac Tuzla, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline TK, Centar za ekologiju i energiju Tuzla, Zavod za javno zdravstvo TK, JU Mješovita srednja škola Tuzla i Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“.

(TI/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*