Gradonačelnik Imamović podijelio paketiće za učenike, štićenike i djecu sa posebnim potrebama

Kao i predhodnih 14 godina, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović podijelio je danas 1700 novogodišnjih paketića, učenicima, stićenicima i djeci sa posebnim potrebama u nekoliko institucija i organizacija u gradu.

Decembar je mjesec radosti i darovanja, kada svi nastoje da se provesele i u dobrom raspoloženju dočekaju Novu godinu. Ova tradicionalna aktivnost gradonačelnika Tuzle za cilj ima upravo želju, da decembar bude i mjesec darivanja, i to onima kojima je pažnja i radost u ovim danima najpotrebnija, onima koji imaju posebne potrebe.

Nakon Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, i Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, gradonačelnik Imamović je podijelio paketiće za 165 djece u Centru „Koraci nade“. Novogodišnje paketiće dobio je i 51 štićenik Doma za djecu bez roditeljskog staranja, a pored ovih institucija, paketiće su dobila i djeca članovi Udruženja „Majke hendikepirane djece, Organizacije RVI Tuzla, Udruženja građana oštećenog vida, Korak po korak, URODIOL, kao i korisnici Narodne kuhinje. Nisu zaobiđena ni djeca koja će novogodišnje praznike dočekati na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Djeca su ovom prilikom, u znak zahvalnosti za pažnju i novogodišnje paketiće, pripremila i prigodan zabavni program, uz pjesmu i recitacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*