Raspisana potjernica za Senadom Šabićem

Sud BiH je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Senadom Šabićem, koji je optužen za davanje dara sutkinji Suda BiH Azri Miletić. Potjernica je raspisana jer je Šabić nije pojavljivao u postupcima pred ovim sudom.

Šabić, koji je i pravosnažno osuđen za trgovinu drogom, bio je pod mjerom zabrane sastajanja sa određenim licima, prenosi Birn.

Početak suđenja Šabiću i drugim optuženim za korupciju u pravosuđu odgađan je dva puta u decembru zbog njegovog nedolaska.

Njegov branitelj Husein Mušić tada je rekao da je njegov branjenik nedostupan na telefon i da ima posredne informacije da je našao posao u inozemstvu.

Šabić je nakon pokretanja istrage u ovom predmetu bio uhapšen krajem februara prošle godine, a poslije je pušten da se brani sa slobode. On se nije pojavio pred Sudom BiH ni 6. novembra, kada mu je Apelacijsko vijeće u drugom predmetu izreklo desetogodišnju kaznu zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge.

Odbrana tvrdila da se ne osjeća dobro, a on pobjegao u inozemstvo

Odbrana je tada navela da Šabić nije došao na izricanje presude jer se ne osjeća dobro.

Posljednji put on se u Sudu BiH pojavio 4. novembra, na ročištu u predmetu u kojem je optužen sa Azrom Miletić i Ramom Brkićem za primanje, odnosno davanje dara.

Prema optužnici, Brkić i Šabić su obećali Miletić novčanu naknadu kako bi uticali na ishod drugostepenog postupka u predmetu u kojem im je suđeno za trgovinu drogom i zloupotrebu položaja.

Presudu u ovom predmetu donijelo je drugo vijeće nakon što je Miletić suspendirana.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*