Bit Centar 5 u zgradi “Grafičar” na Korzu

Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa povodom zakupa poslovnih prostorija u zgradi Grafičar (Šusterovoj palati) potpisali su danas Robert Martić, direktorJP  BIT Centar Tuzla i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle. Prizemlje i prvi sprat zgrade namijenjeni su za realizaciju pete faze BIT Centra. Time su stvoreni uslovi za otvaranje oko stotinu novih radnih mjesta  u domeni savremenih tehnologija, istakao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Martić.

Grad Tuzla projekat BIT Centra pokrenuo je 2005. Godine u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške. 2009. Godine otvoren je Bit centar 2 na Trgu Slobode, 2012. uslijedio je Bit centar 3 u dvorištu Elektrotehničkog fakulteta, dok se u ovoj godini očekuje realizacija 4 i 5 faze.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle istakao je da bi ovaj projekat trebao bi biti realizovan do ljeta ove godine. U Bit Centru trenutno 100 ljudi radi u 20 kompanija, a sa  realizacijom ovog projekta i poroširenjem kapaciteta bit će omogućen rad za još 100 ljudi. Godišnje kroz razne edukacije u Bit-u prođe oko 1000 ljudi.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*