Mulaomerović: Teletović je sinoć rekao da napušta reprezentaciju, neću ga voditi u Švedsku

Nakon što je danas na konferenciji za medije Mirza Teletović otvorio dušu, javnosti se odlučio obratiti i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović.

Podsjetimo, Teletović je pojasnio sinoćnji incident sa Džananom Musom, ali je kao glavne krivce za debakl u kvalifikacijama okarakterisao Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i selektora Damira Mulaomerovića.

Mulaomerović je odgovorio kako je Teletović iznio mnogo laži.

“Poslije svega imam potrebu da se poslije svega obratim i da razjasnim neke stvari. Kao selektor moram stati u zaštitu Saveza i cijele reprezentacije. Mirza je sinoć samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao je da neće ići u Švedsku i da odlazi. Danas je organizovao konferenciju bez moje dozvole”, počeo je svoj monolog selektor Mulaomerović.

“Kapiten reprezentacije se ne može ponašati onako na kraju utakmice, a da ne govorim da kao kapiten ne smije da napusti tim. To je zadnji čovjek koji bi trebao da napusti reprezentaciju. S tim se neću i ne mogu složiti”.

“Što se tiče discipline, Teletović priča o redu, radu i disciplini, a on kao kapiten se toga ne drži. Vidjeli ste i sami kako se ponaša. Priča o disciplini, a kasni na treninge, kasni na sponzorske evente gdje nas čeka stotinu djece. Neće da putuje u Rusiju, neće da putuje u Švedsku…

Laž je ono što je rekao oko izmjene protiv Rusije. Rekao sam mu ‘dođi malo da odmoriš’, a on je odbrusio ‘neću’. Tokom priprema je spavao odvojeno od reprezentativaca, bio je nespreman, došao je sa 10 kilograma viška, toga smo svi svjesni, ali smo radi mira u reprezentaciji šutili”, rekao je Mulaomerović koji je prekrižio Teletovića sa liste putnika u Švedsku.

“Mirza s nama sutra ne putuje u Švedsku, da bi zaštitili integritet svih momaka”, bio je kategoričan Mulaomerović.

Što se tiče sukoba Teletović-Musa, Mulaomerović je na strani naše velike nade.

“Što se tiče Muse, ja sam stao iza njega. On je projekat bh. košarke i bit će zvijezda. Ja ću staviti Musu u Realu ili Barceloni da igra 40 minuta. To sam rekao svima na pripremama jer on zaslužuje svu moguću pažnju”.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*