Grujičić u prednosti od 2400 glasova, čeka se još oko 3000 glasova

Prema posljednjim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, stigle su informacije o glasovima za načelnika Srebrenice sa biračkog mjesta Brežani.

Prema tim informacijama, kandidat Mladen Grujičić je osvojio 78 glasova, a Ćamil Duraković 14. Na prošlim izborima na ovom biračkom mjestu je bilo 70 važećih glasova za Vesnu Kočević, 25 za Ćamila Durakovića i 18 za Radojicu Ratkovca.

Sa informacijama iz Brežana, Srebrenici je ostalo da čeka još finalne rezultate iz Doma kulture gdje je na prošlim lokalnim izborima glasalo 536 lica, te biračko mjesto Petriča gdje je glasalo 274 lica. U Petriči je Ćamil Duraković ostvario pobjedu na prošlim izborima, dok je tada u Domu kulture relativnu većinu imala Vesna Kočević.

Pored redovnih biračkih mjesta, iz Srebrenice će se još čekati glasovi lica koji su glasali na biračkom mjestu za nepotvrđeni, zatim podaci o licima koja su glasala u odsustvu (interno-raseljena lica u Federaciji) te se čekaju glasovi građana Bosne i Hercegovine koji privremeno borave u inostranstvu. Trenutna razlika između Grujičića i Durakovića je 2312 glasova. Očekuje se da će sa po rezultatima sa biračkih mjesta, Grujičić biti u prednosti od 2400 glasova, prije uračunavanja glasova iz inostranstva i odsustva iz Federacije. Prema ranijim informacijama iz CIK-a za glasanje putem pošte je u Srebrenici prijavljeno oko 1600 lica, a za glasanje u odsustvu oko 1700. Međutim, postoje indicije da lica iz Srbije čine dio prijavljenih glasača poštom.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*