Servisne informacije za srijedu 2.novembar: Prekidi u isporuci toplinske energije

U MUP-u TK smo dobili informaciju da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen 5 puta. Evidentirano je 6 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća u kojima je jedno lice povrijeđeno, ali se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Kako smo saznali u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla ovog jutra sva naselja imaju uredno vodosnabdijevanje.

JKP “Komunalac” Tuzla vrši odvoz smeća po planu i bez prekida.

U Centralnom grijanju d.d. Tuzla smo saznali, da je u ulici Fra Grge Martića broj 7, te objektima Medicinska škola u Tuzli, Katolička crkva, i JKP Vodovod i kanalizacija u Franjevačkoj ulici, jučer došlo do prekida u isporuci toplinske energije. Prekid je prouzrokovan pucanjem vrelovodne mreže. Dežurne ekipe ”Centralnog grijanja” u toku jučerašnjeg dana nisu bile u mogućnosti da izvrše sanaciju kvara, zbog pristupa mjestu puknuća. Sanacija kvara će se obaviti danas u jutarnjim satima. Takođe, u ulici Ismeta Mujezinovića 43 i 45 (Blok A7 i A8 u naselju Sjenjak), došlo je do prekida u isporuci toplinske energije, koji je prouzrokovan velikim gubicima na toplovodnoj mreži, uslijed pucanja cjevovoda u dijelu objekta, u nadležnosti Upravitelja objekta i Odbora etažnih vlasnika. ”Centralno grijanje” je obavijestilo nadležnog Upravitelja, i tražilo stvaranje uslova za sanaciju curenja, u kojem će svoju pomoć pružiti i stručne ekipe preduzeća.

Tuzlanski vatrogasci su u protekla 24 sata imali 2 tehničke intervencije, gasili su požar na lišću u ul.Petra Kočića i gasili 1 kontejner.

Služba hitne medicinske pomoći je imala 158  intervencija u protekla 24 sata.

Servisnim informacijama dodajemo i lijepu vijest iz tuzlanskog porodilišta gdje je u protekla 24 sata na svijet stiglo 13  beba, 9 dječaka i 4 djevojčice.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*