Granična policija BiH i Uprava za granicu MUP-a RH: BiH nije izložena pritisku migracija

Delegacije Granične policije BiH i Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske razmijenile su danas podatke o manjim grupama ili pojedinačnim slučajevima migranata koji pokušavaju da koriste BiH kao područje tranzita za ulazak u zemlje EU, uz konstataciju da BiH nije izložena pritisku migracija.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su na sastanak u sjedištu Stanice granične policije Metković u Hrvatskoj delegacije predvodili direktor Granične policije BiH Zoran Galić i načelnik Uprave za granicu MUP-a Hrvatske Zlatko Sokolar.

Razgovarano je o stanju sigurnosti na granici BiH i Hrvatske, a posebno o tokovima migracija.

Usaglašene su aktivnosti suzbijanja ilegalnih migracija zajedničkim operativnim akcijama, razmjenom informacija i sprovođenjem mješovitih patrola.

Pripadnici Granične policije BiH i Uprave za granicu MUP-a Hrvatske tokom devet mjeseci ove godine realizovali su 1.449 zajedničkih patrola s ciljem sprečavanja svih vrsta prekograničnog kriminala.

Osim Galića, delegaciju Granične policije BiH činili su i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić, načelnik Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović i pomoćnik načelnika Terenske kancelarije Jug Čapljina Senad Lizde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*