Ivanić: Politička klima uslov za kandidatski status

Predsjedavajući Predsjedništva Bih Mladen Ivanić izjavio je u intervjuu za sarajevsko “Oslobođenje” da je za Bosnu i Hercegovinu teško očekivati kandidatski status dok se ne promijeni politička klima i stvori pozitivniji ambijent.

“A to znači, mora se riješiti Mostar, Stolac – moraju se riješiti neke stvari. Ne mislim da je to toliko teško, kako mi se čini da bi ključne političke ličnosti iz svih naroda trebale malo iskočiti iz ambijenta koji trenira većina. Samo malo pogledati šire, malo uzeti rizika na sebe i spremnosti da se nađu rješenja” – rekao je Ivanić.

Ivanić je komentarisao i odnose u u Predsjedništvu BiH, naglasivši da su on, Bakir Izetbegović i Dragan Čović vrlo korektni jedan prema drugom.

“Nema povišenih tonova, nema nerazumijevanja. Ima različitih političkih pogleda. Ja mislim da je to normalno. Trudio sam se da to u čemu se razlikujemo ne promovišemo u javnosti. I nastaviću tako da radim. Ljudski su odnosi vrlo korektni, oko nekih stvari ponekad ne možemo doći do zajedničkog stava, upravo u stvaranju opšteg političkog ambijenta”, rekao je Ivanić.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*