Ako volite ovu poslasticu onda jednostavno morate isprobati i ovu domaću verziju koja neodoljivo podsjeća na original. Vjerujte nam riječ. Evo kako da napravite domaći Ferrero rocher.
Potrebni sastojci:
- 3 šolje izmrvljenih napolitanki od lješnjaka
- 3 šolje sitno nasjeckanih tostiranih lješnjaka
- 1 ¼ šolje nutele
Za čokoladnu glazuru
- 1 šolja isjeckane čokolade za kuhanje
- 1 kašičica kokosovog ulja
- 1 ½ šolja fino nasjeckanih tostiranih lješnjaka
Napolitanke izmrvite i sipajte ih u dublji sud. Dodajte lješnjake i nutelu pa sve stavite u frižider na 30 minuta da se dobro stisne. Nakon toga izvadite posudu, od smjese oblikujte kuglice i slažite ih na tacnu pa sve stavite u zamrzivač na 15 minuta.
Za to vrijeme čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj zajedno sa kokosovim uljem. Na kraju dodajte lješnjaka i sve dobro promješajte. Kad su se kuglice dobro stvrdnule svaku nabodite na čačkalicu i uvaljajte u otopljenu čokoladu sa lješnjacima pa slažite na masni papir. Još jednom za kraj sve stavite u frižider da se čokolada stisne.