Jednostavna zapečena tjestenina s piletinom

Datum:

Brza zapečena tjestenina s piletinom idealno je rješenje za one dane kada ne želite mnogo vremena provesti u kuhinji.

Sve što je potrebno je kratko prepržiti osnovne sastojke i skuhati tjesteninu, a već nakon dvadesetak minuta vrijeme je da sve posložite u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje, stavite u pećnicu da poprimi divnu zlatnu boju i ručak je gotov!

Sastojci

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • ¼ kašike čili pahuljica
  • 2 x 400g konzervi sjeckane rajčice
  • 1 žličica bijelog šećera
  • 6 žlica mascarponea
  • 4 pileća filea, narezana na trakice
  • 300 g penne tjestenine
  • 70 g zrelog cheddara, naribanog
  • 50 g naribane mozzarelle
  • ½ male vezice peršuna, sitno nasjeckane

Priprema

Zagrijte 2 kašike ulja u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili pahuljice i kuhajte 1 minutu. Dodajte paradajz i šećer, zatim začinite po ukusu. Kuhajte nepokriveno 20 minuta ili dok se umak ne zgusne, a zatim umiješajte mascarpone. U neprianjajućoj tavi zagrijte 1 kašiku ulja. Začinite piletinu i pržite je 5-7 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Imamo recept za domaće piškote sto puta bolje od kupovnih

Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali...

Ne trebaju vam krušne mrvice: Toskanski recept za najfiniju pohovanu piletinu

Hrskavu piletinu možete ispeći i bez krušnih mrvica. U...

Ovo je najzdravija poslastica na svijetu: Recept je iz Grčke star 6.000 godina, a ima samo 2 sastojka

Ova ljekovita poslastica spominje se još u Homerovoj Ilijadi...

Starinski recept za pekarske kifle – Napravite ih sami

Mnogi ljudi vole pekarske kifle, a one se uopšte...