Piletina je namirnica koja je veoma popularna zbog svoje široke primjene, ali i zbog pristupačne cijene. Rado je viđen gost svake trpeze i omiljena vrsta mesa kod većine mališana.
Međutim, postoji jedna veoma važna stvar kada je riječ o ovom mesu, a to je da postoje dijelovi piletine koje ne bismo smjeli jesti.
Mnogi ih s uživanjem konzumiraju, ne znajući da sadrže veliki broj parazita koji mogu naškoditi organizmu.
Pileća pluća
Pluća su prepuna bakterija i parazita. Čak ni kuhanje na visokim temperaturama neće uspjeti eliminirati sve. Postoje bakterije koje su otporne na visoke temperature, što dodatno povećava opasnost.
Pileći rep
Koliko god da volite ovaj dio na tanjiru, trudite se da ga izbjegavate. Na pilećem repu nalazi se mnoštvo bakterija i parazita koji mogu imati veoma štetan utjecaj na vaš organizam.
Pileća koža
Mnogi vjeruju da pileća koža sadrži veliku količinu kolagena, ali to je daleko od istine. Ona sadrži mnogo masti, ali i štetnih bakterija i parazita. Ako je pojedete u većim količinama, može ozbiljno naškoditi vašem organizmu.