Ova je pizza hrskav i sočan odmak od klasike. Gotova je u trenu, a možete ju puniti s dodacima po izboru.
Sastojci
500 g lisnatog tijesta
200 g šunke po izboru
200 g sira po izboru
1 kašičica origana
6 kašika pasiranog paradajza
So, po ukusu
Biber, po ukusu
1 jaje, za premaz
Priprema
Razvaljajte tijesto
Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto, zatim ga izrežite u krug.
Zagrijte pećnicu
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
Napunite nadjevom
Jaje istucite, zatim nadjenite tijesto nadjevom za pizzu, preklopite drugim dijelom tijesta, zavrnite i zatvorite rubove tako da ih pritisnete. Izbodite vilicom i premažite jajetom.
Pecite
Ubacite u rernu i pecite 20-ak minuta dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Poslužite.