Pizza u lisnatom tijestu

Datum:

Ova je pizza hrskav i sočan odmak od klasike. Gotova je u trenu, a možete ju puniti s dodacima po izboru.

Sastojci

500 g lisnatog tijesta

200 g šunke po izboru

200 g sira po izboru

1 kašičica origana

6 kašika pasiranog paradajza

So, po ukusu

Biber, po ukusu

1 jaje, za premaz

Priprema

Razvaljajte tijesto

Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto, zatim ga izrežite u krug. 

Zagrijte pećnicu

Zagrijte rernu na 200 stepeni, a okrugli kalup obložite papirom za pečenje.

Napunite nadjevom

Jaje istucite, zatim nadjenite tijesto nadjevom za pizzu, preklopite drugim dijelom tijesta, zavrnite i zatvorite rubove tako da ih pritisnete. Izbodite vilicom i premažite jajetom.

Pecite

Ubacite u rernu i pecite 20-ak minuta dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Poslužite.

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Rashladite se uz osvježavajući sladoled koji ćete sami napraviti: Potrebna su vam samo tri sastojka

Tokom ljetnih vrućina sladoled je nezaobilazna poslastica koja osvježava....

Ako ne znate šta ćete sa kurbanskim mesom, skuhajte ga u mlijeku: Postat će sočno i mekano

Kurbansko meso u mlijeku je posebno po tome što...

Na jednostavan način pripremite najukusniji prilog: Štapići od tikvica s bijelim lukom i sirom

Ukoliko tražite brz i ukusan prilog za vaše glavno...

Bakin recept za domaći sirup od zove

Zova je u punom cvatu i svakako je vrijeme...