Pogačice punjene sirom i bijelim lukom

Datum:

Ove pogačice ćete jednostavno obožavati ako volite kombinaciju sira i bijelog luka. Pripremite ih za vaše sljedeće druženje s prijateljima i poslužite uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina.

Recept smo pronašli na Handleheheat blogu.

Potrebni sastojci:

  • 450 g tijesta za pizzu
  • 36 kockica mocarela sira
  • 2 kašike maslaca
  • ½ kašičice italijanskog suhog začina
  • 1 čehno bijelog luka, sitno isjeckano
  • ¼ šolje naribanog parmezana

Priprema:

Tepsiju premažite uljem, a tijesto podijelite na 18 jednakih dijelova. Svaki komad tijesta istanjite i na sredinu stavite dvije kockice mocarela sira. Skupite krajeve tijesta i oblikujte malu pogačicu u obliku loptice. Krajeve dobro pritisnite kako sir ne bi iscurio tokom pečenja.

Slažite pogačice na tepsiju tako da spojeni dio bude okrenut prema dolje. Pokrijte i ostavite da odstoje i narastu 30 minuta. Uključite rernu da se zagrije na 190°C.

U maloj posudi pomiješajte maslac, italijanski začin i bijeli luk, pa smjesu stavite u mikrotalasnu dok se maslac ne otopi. Svaku pogačicu premažite maslacem i ravnomjerno ih pospite naribanim parmezanom. Pecite 20 minuta. Poslužite toplo.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Domaće pogačice od samo 4 sastojka

Domaće pogačice od samo 4 sastojka su gotove u...