Ove pogačice ćete jednostavno obožavati ako volite kombinaciju sira i bijelog luka. Pripremite ih za vaše sljedeće druženje s prijateljima i poslužite uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina.
Recept smo pronašli na Handleheheat blogu.
Potrebni sastojci:
- 450 g tijesta za pizzu
- 36 kockica mocarela sira
- 2 kašike maslaca
- ½ kašičice italijanskog suhog začina
- 1 čehno bijelog luka, sitno isjeckano
- ¼ šolje naribanog parmezana
Priprema:
Tepsiju premažite uljem, a tijesto podijelite na 18 jednakih dijelova. Svaki komad tijesta istanjite i na sredinu stavite dvije kockice mocarela sira. Skupite krajeve tijesta i oblikujte malu pogačicu u obliku loptice. Krajeve dobro pritisnite kako sir ne bi iscurio tokom pečenja.
Slažite pogačice na tepsiju tako da spojeni dio bude okrenut prema dolje. Pokrijte i ostavite da odstoje i narastu 30 minuta. Uključite rernu da se zagrije na 190°C.
U maloj posudi pomiješajte maslac, italijanski začin i bijeli luk, pa smjesu stavite u mikrotalasnu dok se maslac ne otopi. Svaku pogačicu premažite maslacem i ravnomjerno ih pospite naribanim parmezanom. Pecite 20 minuta. Poslužite toplo.