Preukusne šnicle od krompira

Datum:

Postoje jela koja na prvi zalogaj osvajaju svojom jednostavnošću, a opet ostavljaju utisak kao da ste uložili mnogo vremena i truda. Upravo takve su šnicle od krompira sa filom od pečuraka – spolja hrskave, unutra mekane i bogatog ukusa, one su pravo zadovoljstvo za nepca.

Ovaj recept kombinuje najdraže sastojke iz naše kuhinje: krompir kao bazu, pečurke kao fil i savršeno začinjenu smjesu koja daje pun, domaći ukus.

Ove šnicle su odličan izbor i za porodični ručak i za brzu večeru poslije napornog dana. Osim toga, idealne su za one trenutke kada želite da pripremite nešto drugačije, a da ne provedete sate u kuhinji. Lako se kombinuju uz svježu salatu, kiselo mlijeko ili lagani sos, pa ih možete servirati na više načina u zavisnosti od prilike.

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Sastojci:

Za šniclu:

300 g krompira

3 kašike kukuruznog brašna (ili kukuruznog skroba)

so i biber po ukusu

paprika u prahu

biljno ulje za prženje

Za fil od pečuraka:

200 g pečuraka

1 glavica crnog luka

mladi luk po ukusu

so i biber po ukusu

1–2 kašike putera za prženje

Priprema:

Na malo putera propržite sitno nasjeckan crni i mladi luk dok ne postanu staklasti. Dodajte sjeckane pečurke, začinite solju i biberom i pržite dok ne omekšaju i dok ne ispari višak tečnosti. Ostavite fil da se malo prohladi.

Skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite viljuškom dok ne postane glatka masa. Dodajte kukuruzno brašno, začinite solju, biberom i paprikom u prahu, pa sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktno tijesto.

Od dobijene smjese oblikujte tanke pljeskavice ili šnicle. Na polovinu njih stavite po kašiku pripremljenog fila od pečuraka, pa ih poklopite drugom polovinom i lagano pritisnite da se ivice spoje.

Zagrijte ulje u tiganju i pažljivo pržite svaku šniclu dok ne dobije zlatno-smeđu i hrskavu koricu sa obje strane. Poslužite dok su tople, uz salatu po izboru ili lagani sos. 

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Recept za čokoladne kocke koje se tope u ustima

Ako nemate puno vremena, a ni puno sastojaka, ali...

Stari domaći recept za “čudo u tegli”: Ovo će vam pojačati imunitet tokom zime, a lako se priprema

Kiseli kupus u tegli je zdrav, dugotrajan i potpuno...

Prilog ručku koji svi obožavaju: Recept za savršeni i autentični tzatziki umak

Grčka kuhinja je poznata po svojim svježim i ukusnim...

Napravite lisnate kiflice kod kuće: Isprobajte recept za savršeno mekano pecivo

Ako želite pripremiti ukusne domaće lisnate kiflice koje su...