Recept za brzi, a ukusni Švarcvald u čaši

Datum:

Jednostavan i ukusan prijedlog deserta kada nemate mnogo slobodnog vremena.

Uspješno ste napravili šubarice ili drugu poslasticu sa biskvitom i pitate se šta da uradite sa biskvitom koji vam je preostao?

Evo kako da iskoristite biskvitne mrvice i napravite ukusan desert.

Sastojci:

300-400 g biskvita (preostalog)

300 g trešnje (iz tegle)

200 ml soka od trešnje

½ kašike gustina i 2 kašike hladne vode

100 g šećera

200 g mascarpone sira

100 g kiselog vrhnja

1 kašika meda

sjemenke mahune vanilije

Dekoracija:

250 g slatkog vrhnja

Kandirane trešnje, čokoladne mrvice ili preljev od čokolade

Priprema:

Procjedite 300 g trešnje iz tegle. Uzmite 200 ml soka, dodajte šećer i prokuhajte u maloj šerpici.
U jednoj šolji izmiješajte gustin sa hladnom vodom i miješajući dodajte u prokuhani sok od trešnje dok se ne zgusne.

U drugoj posudi promiješajte mascarpone sir, kiselo vrhnje, med i sjemenke mahune vanilije.

U trećoj posudi čvrsto izmiksajte slatko vrhnje.

Ostatke biskvita rukama izmrvite i u sljedećem redoslijedu sipajte u čase: 1-2 kašike biskvitnih mrvica, 1-2 kašike trešnje sa gustim sokom, 1 kašiku sira, i tako sve do vrha.

Na vrh još jedna kašika slatkog vrhnja i malo čokolade i gotov je brzi, a veoma ukusni desert.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Recept za bijelu bajaderu – savršena kombinacija oraha i bijele čokolade

Bijela bajadera je odličan izbor za sve ljubitelje kremastih,...

Kako napraviti najukusniju topu: Simbol domaće atmosfere i zajedničkih trenutaka za stolom

Topa je tradicionalno jelo koje potiče iz osmanske kuhinje...

Okus je tako raskošan, a priprema laka: Imamo recept za mađarski Rigojanči kolač

Ako tražite ideju za kolač koji će zasigurno sve...

Imamo recept za domaće piškote sto puta bolje od kupovnih

Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali...