Recept za brzi, a ukusni Švarcvald u čaši

Datum:

Jednostavan i ukusan prijedlog deserta kada nemate mnogo slobodnog vremena.

Uspješno ste napravili šubarice ili drugu poslasticu sa biskvitom i pitate se šta da uradite sa biskvitom koji vam je preostao?

Evo kako da iskoristite biskvitne mrvice i napravite ukusan desert.

Sastojci:

300-400 g biskvita (preostalog)

300 g trešnje (iz tegle)

200 ml soka od trešnje

½ kašike gustina i 2 kašike hladne vode

100 g šećera

200 g mascarpone sira

100 g kiselog vrhnja

1 kašika meda

sjemenke mahune vanilije

Dekoracija:

250 g slatkog vrhnja

Kandirane trešnje, čokoladne mrvice ili preljev od čokolade

Priprema:

Procjedite 300 g trešnje iz tegle. Uzmite 200 ml soka, dodajte šećer i prokuhajte u maloj šerpici.
U jednoj šolji izmiješajte gustin sa hladnom vodom i miješajući dodajte u prokuhani sok od trešnje dok se ne zgusne.

U drugoj posudi promiješajte mascarpone sir, kiselo vrhnje, med i sjemenke mahune vanilije.

U trećoj posudi čvrsto izmiksajte slatko vrhnje.

Ostatke biskvita rukama izmrvite i u sljedećem redoslijedu sipajte u čase: 1-2 kašike biskvitnih mrvica, 1-2 kašike trešnje sa gustim sokom, 1 kašiku sira, i tako sve do vrha.

Na vrh još jedna kašika slatkog vrhnja i malo čokolade i gotov je brzi, a veoma ukusni desert.

Podijeli:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Skoro u svakom gradu u Bosni i Hercegovini kljukuša se pravi drugačije, koji je recept pravi?

Kljukuša je jednostavno ali vrlo ukusno jelo koje se...

Recept za jednostavne domaće perece

Domaće perece su mekane, jednu se tople, a možete...

Kako da napravite domaći somun

Domaći somun se po ovom receptu pravi u tiganju...

Domaći sirup od samo dva sastojka: Jača imunitet i umiruje kašalj

Svi smo se susreli sa neugodnim kašljem u hladnom...