Recept za najsavršenije ledene kocke

Datum:

Ledene kocke su uvijek dobrodošle na našim trpezama, a njihova priprema nije toliko teška kao što se možda na prvi pogled čini.

Recept za ledene kocke je jednostavan i možete odmah da se upustite u njihovu pripremu.

Sastojci za ledene kocke:

za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

za preliv:

  • 300 ml vode
  • 250 g šećera

za prvi fil:

  • 800 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 250 g putera
  • 3 kašike šećera u prahu

za drugi fil:

  • 800 ml mlijeka
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g putera
  • 3 kašike šećera u prahu

za glazuru:

  • 160 g čokolade za kuvanje
  • 8 kašika ulja (malo više ukoliko želite mekšu glazuru)

Priprema ledenih kocki:

U činiji umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i na kraju brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Kada se svi sastojci sjedine, izlijte u pleh i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada bude gotov, ostavite da se kora malo prohladi, pa prelijte sa mješavinom vode i šećera koje ste blago ugrijali.

U malo mlijeka razmutite puding i gustin, a ostatak stavite da se kuva sa šećerom dok mlijeko ne provri. Kada mlijeko provri, ubacite puding i gustin i miješajte dok se ne skuva. Kada bude gotov, ostavite da se puding ohladi, pa kada se to desi, dodajte prethodno umućeni puter sa tri kašike šećera u prahu. Mutite sve dok fil ne postane kremast pa premažite preko prelivene kore.

200 ml mlijeka pomiješajte sa brašnom, a ostatak stavite da se grije sa šećerom do tačke vrenja, a kada se to desi, sipajte smjesu sa brašnom i skuvajte kao puding i ohladite.

Kada se smjesa ohladi, sjedinite sa prethodno umućenim puterom sa šećerom u prahu.

Istopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri ili na pari, sačekajte par minuta da se malo ohladi pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider da se lijepo ohladi, najbolje da ledene kocke spremite dan prije nego što planirate da ih poslužite.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Uštipci bez brašna su pravi hit: Okus je fantastičan

Mnogima su uštipci omiljeno jelo, ali ovo je recept...

Svjetski recept: Lazanje koje uvijek uspijevaju

Klasične lazanje su jedno od najpopularnijih jela širom svijeta....

Osvježavajuća i lagana: Recept za božanstvenu limoncello tortu

Limoncello je osvježavajući talijanski liker na bazi limuna koji...

Ideja za iftar: Napravite nešto drugačiju piletinu s bademima, laganu supu i osvježavajuću salatu

Ramazan je idealno vrijeme za ponovno povezivanje s hranom...