Super trik: Kako da najbrže i najlakše isjeckate kupus za salatu

Datum:

Kupus u svježem stanju “ide” uz sve – i uz različite vrste mesa, i uz brojna variva, sa dresingom ili bez, ali priprema često zna da odnese mnogo vremena.

Jer, kupus ne smije da bude isjeckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da “pokupi” začine i postane nezgodan za jelo.

Da biste isjeckali kupus za salatu koja će biti savršena za vaša nepca, potrebno je da primjenite jednostavnu tehniku i da batalite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa i “pozovete u pomoć” ljuštilicu za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isjecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isječena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro “prihvatiti” sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i barem 100 mililitara vode. Dobro izmješajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Podijeli:

spot_img
spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Kako da vam se na hrani u otvorenoj tegli ne stvori plijesan?

Jedna žena iz Velike Britanije na Facebook-u je podijelila...

Ako vaš usisivač slabo usisava isprobajte ovaj trik

Usisivač je neophodan prilikom čišćenja stana ili kuće. Međutim,...

Recept za salatu od kiselog kupusa

Ovo je recept za jednu malo drugačiju salatu od...

Dodajte ovu namirnicu ukoliko se u frižideru nakuplja led

Ako niste jedan od sretnika koji imaju moderni no...