Napravite sami: Recept za najbolji kikiriki maslac

Datum:

Kikiriki maslac koji možete sami napraviti kod kuće bolji je od kupovnog, a uz to je i mnogo jeftiniji.

Sastojci:

  • 300 g neslanog, oljuštenog kikirikija
  • 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
  • 1 kašičica meda, ili više po ukusu
  • 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi

Priprema:

Da biste pripremili kikiriki maslac, zagrijte pećnicu na 177°C. Rasporedite kikiriki po plehu za pečenje s niskim rubovima. Pecite ga u pećnici 3 minute, zatim protresite pleh i pecite još 3 do 5 minuta, dok ne porumeni i ne zamiriše. Pazite da ne zagori. Ostavite ga da se ohladi kako biste mogli rukovati s njim.

Prebacite pečeni kikiriki u blender i blendajte oko 4 minute, dok maslac ne postane sjajan i gladak. Dodajte željenu količinu soli i meda, pa nastavite miješati dok se sve ne sjedini. Provjerite konzistenciju maslaca. Ako vam se čini pregust, dodajte ulje, kašičicu po kašičicu, dok ne postignete željenu teksturu. Možda ćete poželjeti da napravite i karamel čizkejk s kikiriki maslacem!

Podijeli:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Recept za salatu od kiselog kupusa

Ovo je recept za jednu malo drugačiju salatu od...

Skoro u svakom gradu u Bosni i Hercegovini kljukuša se pravi drugačije, koji je recept pravi?

Kljukuša je jednostavno ali vrlo ukusno jelo koje se...

Recept za jednostavne domaće perece

Domaće perece su mekane, jednu se tople, a možete...

Kako da napravite domaći somun

Domaći somun se po ovom receptu pravi u tiganju...