Osvježavajuća i lagana: Recept za božanstvenu limoncello tortu

Datum:

Limoncello je osvježavajući talijanski liker na bazi limuna koji krasi i neodoljiva aroma. Popularno je piće u ljetnim danima. Limoncello ima glavnu ulogu i u ovoj laganoj torti koja kombinira šlag, mascarpone sir i limune.

Da biste napravili tortu potrebno vam je malo strpljenja i truda. Imajte na umu da ćete bolje rezultate postići ako maslac, jaja i mlijeko izvadite iz hladnjaka oko pola sata prije početka pripreme kako bi dosegli sobnu temperaturu.

U torti se koristi i limunova korica – važno je upotrijebiti organske plodove koji nisu špricani.

Limoncello torta – sastojci:

Sastojci za biskvit:
210 g brašna
200 g bijelog šećera
125 g omekšanog maslaca
65 ml limoncella

65 ml limunova soka
65 ml punomasnog mlijeka
8 velikih jaja
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica limunove korice

1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Sastojci za kremu:

250 g vrhnja za šlag
250 g sira mascarpone
125 g šećera u prahu

1 žlica naribane limunove korice
1 žlica limoncella
1 žlica ekstrakta vanilije

Limoncello torta – priprema:

Napravite biskvit: odvojite žumanjke od bjelanjaka. U mikseru istucite bjelanjke u snijeg i ostavite sa strane. U drugu zdjelu stavite maslac sa sobne temperature i šećer te ih mikserom povežite. Postupno dodajte žumanjke i nastavite miksati dok ne dobijete glatku pahuljastu smjesu. Dodajte i limoncello, limunov sok, mlijeko, ekstrakt vanilije i limunovu koricu. Postupno dodajte i prosijano brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Dobivenu glatku smjesu podijelite na dva jednaka dijela i prelijte u dva kalupa za torte promjera 20 centimetara, a koje ste prethodno namazali nekom masnoćom ili obložili papirom za pečenje. Biskvite stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.

Pustite da se biskviti ohlade do kraja prije nego što ih napunite s kremom.

Napravite kremu: mikserom istucite vrhnje u šlag i stavite sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte sir mascarpone, šećer u prahu, limoncello, ekstrakt vanilije i limunovu koricu. Miksajte dok se sastojci ne povežu, a potom u kremu ručno umiješajte i šlag.

Pola kreme premažite između dva ohlađena biskvita koje ste postavili jedan iznad drugoga. Ostatak kreme premažite preko vanjskog dijela torte. Po želji možete dodati još malo limunove korice. Stavite u hladnjak da se torta stisne, pa je narežite i poslužite. Dobar tek!

IzvorN1

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Ideja za iftar: Napravite nešto drugačiju piletinu s bademima, laganu supu i osvježavajuću salatu

Ramazan je idealno vrijeme za ponovno povezivanje s hranom...

Crispy piletina – recept za jednostavno jelo bogatog ukusa

Za ljubitelje hrskave, sočne piletine s bogatim začinima, crispy...

Lava kolač – recept za ukusnu i jednostavnu poslasticu

Donosimo recept za ukusan i jednostavan lava kolač Potrebni sastojci: •...

Domaće čoko-praline: Recept za savršene čokoladne zalogaje

Ako voliš čokoladu, onda će te ove domaće čoko-praline oduševiti! Jednostavne...