Ovaj bogati tost s tunom odličan je za dane kad vam se ne kuha i kada u kuhinji nemate gotovo ništa – tek možda koju konzervu, jedan zaboravljeni paradajz i tužnu polovicu luka koja samuje u frižideru.
Tuna iz konzerve odlična je osnova za zdrav sendvič koji može zamijeniti i čitav ručak, a za dašak egzotike, tost ili pecivo zamijenite tortiljom. A samo deset minuta posla za pola dana sitosti – zvuči više nego dobro. Šarolikost sastojaka, puno okusa i puno povrća – čak i u kombinaciji s vrhnjem, zadovoljit će i one najzahtjevnije koji svakom obroku broje i nutritivne i kalorijske vrijednosti.
Tost s tunom i povrćem:
- 140 g tune iz konzerve, ocijeđene
- 280 g kukuruza iz konzerve, ocijeđenog
- ½ luka, nasjeckanog na sitno
- 1 svežanj korijandera, nasjeckanog na sitno
- 2 žlice umaka od paradajza
- 1 limeta, iscijeđena
- ljuti umak, po želji
- sol
- biber
- 200 g kiselog vrhnja
- 8 listova zelene salate, usitnjene
- 1 rajčica, narezana na kriške
- 4 okrugla peciva, prerezana na pola ili 8 malih tortilja ili 8 kriški tosta
Priprema:
Istresite tunu u zdjelu i usitnite je viljuškom. Umiješajte kukuruz, luk, korijander, umak od paradajza i sok limete. Začinite s malo ljutog umaka, posolite, popaprite i dobro promiješajte.
Viljuškom rasporedite po kruhu ili tortiljama. Na svaku krišku dodajte salatu, paradajz i kašičicu kiselog vrhnja. Na svaku tostadu stavite žlicu kiselog vrhnja i po želji još ljutog umaka.